Puls 13.11.04


BLACKIE LAWLESS: Imponerte i Oslo for andre gang i år. (Foto: Odd Inge Rand)


W.A.S.P.

Tips noen om denne saken


Les også

W.A.S.P.: "Husker Du" fra helvete (31.10.09)

Bannlyste Blackie er tilbake (29.10.09)

W.A.S.P.: Babylon (12.10.09)

W.A.S.P. til Norge igjen (02.02.07)

W.A.S.P.: Oppløftende nytt (20.09.06)

Turnéendringer for W.A.S.P. (07.08.06)

W.A.S.P. til Norge (25.07.06)

Twisted Sister og W.A.S.P. avlyser Ragnarock (21.06.06)

Sweden Rock dag 2: Sjarmoffensiv fra Sheffield (10.06.06)

W.A.S.P.: Unholy Terror (04.04.01)KalenderW.A.S.P. leverte igjen

(Oslo/PULS): Det er slett ikke alltid at Blackie Lawless og W.A.S.P. leverer varene når de holder konserter. På Oslo og Rockefeller har de gjort de to ganger i år, foran et imponerende antall oppmøtte.

Anledningen for å besøke samme sted to ganger er at W.A.S.P. har sluppet to plater i år, eller det vil si The Neon God Part 1 og Part 2. Men vi har ikke fått de platene tredd nedover hue iallefall, for begge gangene har det vært de gode gamle slägerne som har regjert setlisten.

Blackie Lawless & co. startet likegodt med en medley, som de som vanlig gjør. Den tjue år gamle "On Your Knees", videre inn i "Inside The Electric Circus" og til overraskelsen "Hate To Love Me" fra Unholy Terror. Når de umiddelbart etterpå følger opp med "L.O.V.E. Machine", "Wild Child" og "Animal (Fuck Like A Beast" kan man ikke klage. Og da var halvtimen gått på Rockefeller.

The Neon God og de fleste album i forveien har vært en Blackie Lawless som har repetert seg selv til det kjedsommelige. Ikke direkte dårlig, men W.A.S.P. har en sjelden gang tatt en annen retning. Det har skjedd to ganger; ved rockeoperaen Crimson Idol i 1992, og ved industri-flørten K.F.D. i 1997. Førstnevnte vellykket, den andre ikke fullt så vellykket.


Lawless bak sitt velkjente og gigantiske mikrofonstativ. (Foto: Odd Inge Rand)

Men de to albumene representerte det som gjorde dynamikken tilstede i W.A.S.P.s Oslo-konsert denne gangen. Først med "The Idol" fra Crimson Idol; en feiende flott og mektig ballade fra Lawless. Både visuellt og musikalsk bevegde også "Kill Your Pretty Face" seg litt bort fra hovedkonseptet; den låten hentet fra K.F.D. og med en Blackie Lawless klartrende på sitt eget gigant-mikrofonstativ med spooky lys på seg.

Blackie Lawless synger fremdeles som han alltid har gjort. Det er vel få innenfor metalbransjen som har slik signatur på stemmen som han har. I en alder av 48 år klarer han alle de gamle låtene helt uten problemer, og imponerer også stort på The Neon God´s "Raging Storm" som åpnet ekstranummer-settet. Men det var mest leven på de gamle låtene, og når W.A.S.P. nok en gang avsluttet i Oslo med "Blind In Texas" var publikum fornøyde for andre gang i år.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.