Puls 05.09.04


( )


Div. artister
Fenriz Presents The Best of Old-School Black Metal
Peaceville
Distr.: TUBA

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Div. artister - Fenriz Presents The Best of Old-School Black Metal (Kelkoo)

Søk etter Div. artister: Fenriz Presents The Best of Old-School Black Metal på Amazon.com


Les også

Fin Costello skjøt alle dine helter (28.10.08)KalenderDiv. artister: Fenriz Presents The Best of Old-School Black Metal

I lyset av Fenriz’ navn presenterer altså Peaceville kremen av old-school black metal. I det minste et lite utvalg av den. 70 minutter black metal via 16 spor er hva Fenriz har å by på, og det er en pen samling black metal han har satt sammen.

Noen av de viktigste bandene, som ved å være først ute lagde hele grunnlaget for sjangeren, er rettferdig representert med en låt hver. Blant de eldste finnes bidrag fra både Venom og Mercyful Fate. Det sistnevnte bandets låt heter "Evil" og stammer fra den glimrende fullengder-debuten deres "Melissa" som kom i 1983. "Dawn of Megiddo" fra Celtic Frosts knusefete skive "To Mega Therion" er et også et ypperlig bidrag. Vi får i tillegg en låt av det samme bandet fra den tiden de gikk under navnet Hellhammer. Jeg stusser litt over at Destruction har fått plass, siden thrash er hva jeg alltid har forbundet med dem, men det har nok noe å gjøre med at også inspirasjonskildene skal dekkes.

Når det kommer til norsk black metal så er Mayhem ett selvfølgelig navn. Den utvalgte låta er ikke overraskende "Freezing Moon" og sannelig er det ikke originalversjonen med selveste Dead på vokal vi får høre. Bathory er å finne her, samt Burzum og...Vent, hvor er Darkthrone? Kanskje det har noe med inhabilitet å gjøre, men når det kommer til old school black metal så burde virkelig en låt fra deres backkatalog være obligatorisk. ”Best-of” samlingen inneholder heller ikke bare de mest opplagte kandidatene, men også noen mer ukjente band, som for eksempel brasilianske Sarcofago og canadiske Blasphemy, kommer frem i søkelyset. Valget av låter virker nøye uttenkt.

I følge Peaceville’s hjemmeside er dette bare den første utgivelsen i en serie av samleskiver som alle skal prydes med Fenriz Presents... For så vidt greit nok det, så lenge det ikke utvikler seg en trend som innebærer at de kommende black metal samlingene blir spydd ut like hyppig og like kynisk som de foraktelige Absolute Music-hitsalbumene. Det skulle tatt seg ut.


Rita Trondsgård

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind