Puls 27.11.03


IAN GILLAN: Kastratvokalen holder (Foto: Odd Inge Rand)


Deep Purple & Uriah Heep

Tips noen om denne saken


Les også

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst! (14.11.17)

Deep Purple: Levende tungrockhistorie (23.11.09)

Deep Purple: Over 40 år i rockens tjeneste (21.11.09)

Deep Purple trekker liveplate (28.02.07)

Glenn Hughes med norske musikere på Kartfestivalen (19.12.06)

Glenn Hughes: The Voice Of Rock! (19.11.06)

Sweden Rock 2006: Solfylt festivalåpning (09.06.06)

Deep Purple: Legendene inntok Spektrum (29.01.06)

Deep Purple: Rapture Of The Deep (07.11.05)

Godkjent Deep Purple i Haugesund (22.05.05)

Purple med solokjør i Drøbak (11.08.01)

Jon Lord dropper Drøbak (07.08.01)

UB 40 og Deep Purple til Drøbakfestivalen (23.04.01)

Deep Purple to Hell! (08.06.00)

Deep Purple til symfonien (26.05.00)

30 år med Deep Purple (29.12.98)KalenderPurple gikk Bananas

(Oslo/PULS): Deep Purple anno 2003. Genesis kalte det en gang "And Then We Were Three". Men faktum er at erstatterne i Deep Purple, Steve Morse og Don Airey, gjør en solid jobb på Purple´s midtbane. Og Steve Morse har aldri vært så offensiv som nå.

Uriah Heep

Først ut var bandet som debuterte på plate bare to år senere enn Deep Purple, Uriah Heep. De lovte å ta oss igjennom fire tiår med Heep på 60 minutter, men holdt seg som ventet til det gyldne 70-tallet.

Etter en grasiøs intro åpnet "Easy Livin´" supportsettet, og med en lydkvalitet som sakte ble bedre, ble også én time med Uriah Heep hyggelig nok. Bernie Shaw har holdt sammen med Uriah Heep siden 1986, og sang så klokkerent så diskantelementene i Spektrum holdt på å dele seg i to.

Etter en TV-annonsert samleplate, var det mange som nikket gjenkjennende til "Stealin´", "Wise Man", "The Wizard", "Gypsy" og "July Morning". En heidundrandes "Lady In Black" avsluttet en trivelig og høylytt time med Mick Box, eks-Ozzy-trommis Lee Kerslake og eks-Spider From Mars-bassist Trevor Bolder.

Deep Purple

Mange bananer kom til syne på scenen, og det var duket for den første Oslo-konserten med Deep Purple på fem år. Like lenge har det gått siden disse gutta gav ut forrige studioskive, men selv om de nok var hyppe på å spille en del nytt ble det nok av klassisk Purple i Spektrum.

Som så mange andre Deep Purple-konserter, så åpnet de eldre herrer ikke overraskende med "Highway Star" for så å gå rett på "Strange Kind Of Woman". Tonen var satt, lyden var satt, og Ian Gillan beviste at det fremdeles går an å synge kastratvokal i en alder av 60-something. Imponerende.

Av de nye låtene fra Bananas fungerte "House Of Pain" og "Silver Tongue" absolutt best. Et nummer som nok aldri ville fantes med Ritchie Blackmore i rekkene var forøvrig "Contact Lost"; en instrumental skrevet av Steve Morse i sammenheng med den amerikanske romferjen som eksploderte når den nådde atmosfæren tidligere i år.

Gitarist Steve Morse har aldri tatt kommandoen så mye som han gjør i Deep Purple nå. I motsetning til Don Aireys mye Jon Lord-inspirerte spill, så gjør Steve Morse sine egne ting til det fulle. Etter nesten 30 år med Ritchie Blackmore som bandets ubestridte gitarist, så har Steve Morse klart å gi Purple et litt annet sound og uttrykk, uten at brorparten av fansen ikke brummer av det.


STEVE MORSE: For alltid "the new guy" (Foto: Odd Inge Rand)

Etter et publikumsfrieri i form av en Grieg-inneholdende keyboard-solo av en dyktig Don Airey ble det en decibelpreget avslutning i form av 19 år gamle "Perfect Strangers" og den obligatoriske "Smoke On The Water" med full allsang fra et voksent Spektrum. Da hadde et imponerende antall publikumere fått med seg to meget oppegående band som nærmer seg 35 års eksistens. Alderen til disse ti musikerne til sammen overstiger forlengst et halvt årtusen, men når ting blir levert så bra som dette bør man ikke være redde for å bli gamle.


IAN PAICE: Enestemann som har vært med i samtlige versjoner av Deep Purple (Foto: Odd Inge Rand)

Deep Purple rocket Spektrum med disse låtene:

Highway Star/Strange Kind Of Woman/Silver Tongue/Knocking At Your Backdoor/House Of Pain/Lazy/Bananas/Contact Lost/Doing It Tonight/Space Truckin´/I´ve Got Your Number/The Well Dressed Guitar/Don Airey Solo/Perfect Strangers/Smoke On The Water

ekstra: Hush/Black Night


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.