Puls 11.05.03


( )


Lowdown
Unknown
Black Balloon Records

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Lowdown - Unknown (Kelkoo)

Søk etter Lowdown: Unknown på Amazon.com


Les også

«Norge er mer enn bare black metal!» (11.10.06)

Lowdown: Antidote (03.10.06)KalenderLowdown: Unknown

Rogalendingene i Lowdown nådde nesten, men ikke helt, til topps i forrige runde av Zoom, men ble likevel kjapt plukket opp av norske Black Balloon Records. De har verken den mest originale sounden eller en spesielt spennende produksjon, men uansett, Lowdowns debut ”Unknown” er sterk den.

Musikalsk sett tar det ikke lange tida å fastslå at Lowdown har plassert seg sånn omtrent på den gule stripa i veibanen mellom Pantera og Korn et sted, kanskje nærmest det gatehjørnet Phil Anselmo & co befinner seg på, uten at det på noen måte er en ulempe. Tvert i mot synes jeg disse gutta klarer å generere den energien som skal til for at man skal lykkes på denne greina av metallsjangeren på en imponerende måte. Plenty av tøffe riff, taktskifter, og melodiske overganger, mens det på vokalsiden veksler mellom å gå fra det brutale til bortimot Mike Patton-aktige utskeielser. Her bør de utrolig fete låtene ”Insane Lane” og ”Finding Truth” trekkes fram, men det er også mye annet spennende å gripe fatt i på ”Unknown”.

Selv tror jeg plata hedde vært tjent med en mer dynamisk og tyngre produksjon, med en dose bånntrøkk som kunne ha fremhevet de mange tunge, og seige partiene som på mange måter er gjennomgangstema på skiva.

Helheten mangler litt særpreg og variasjon, interessen blir litt dalende når skiva varer i bortimot en time. Men Lowdown er et band med så mye potensiale at det absolutt blir spennende å følge fortsettelsen.


Torgeir Kjeldaas

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.