Puls 15.07.99


( )


Javon Jackson
Pleasant Valley
Blue Note
Distr.: EMI/MSO

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Javon Jackson - Pleasant Valley (Kelkoo)

Søk etter Javon Jackson: Pleasant Valley på Amazon.com


Les også

Ny singel fra Arctic Monkeys (19.06.13)

Art Blakey & The Jazz Messengers: Meet You At The Jazz Corner Of The World (21.02.02)

Art Blakey Quintet: A Night At Birdland, Vol. 1 + Vol. 2 (12.09.01)

Salamander-Popium! (07.07.01)

Benny Green: Green's Blues (08.05.01)

Chick Corea Presents: Originations (23.01.01)

Steve Davis: Portrait In Sound (01.11.00)

Art Blakey’s Jazz Messengers With Thelonious Monk: Art Blakey’s Jazz Messengers With Thelonious Monk (28.10.99)

Espen Rud: Rudlende (12.01.99)KalenderJavon Jackson: Pleasant Valley

Javon Jackson tilhører den unge generasjonen av amerikanske saxofonister som har sin utdannelse fra salige Art Blakeys universitet. Her møter vi han i en ny setting: I The Real Thing-land med orgel og gitar.

Til tross for at vi har hørt om Jackson i diverse sammenhenger i godt og vel 10 år, er han fortsatt bare i begynnelsen av 30-åra. Det er ett kjennetegn ved de fleste av de som har gått gjennom Blakeys læreanstalt: Talentet var tilstede ved "ansettelsen", læretida førte til modenhet og etter ferdig eksamen sto fullt utviklede kunstnere klare. Tenorsaxofonist Javon Jackson er et godt eksempel på dette, og viser her med sin femte Blue Note-utgivelse at han er en svært allsidig musikant.

Etter læretida hos Blakey fulgte videreutdanning hos en av de andre trommestorhetene, Elvin Jones. Gjennom disse og andre gjeve oppdrag har Jackson fått bøtter av sjøltillit, og det er en tydelig "klar", ung bandleder vi har med å gjøre. Det er også tydelig at kvartetten han står i spissen for er et fast, godt samspilt band som har de samme idéene om hvor de vil hen musikalsk. Billy Drummond, som ikke kunne bli noe annet enn trommeslager, og som dukker opp i stadig flere sammenhenger, Larry Goldings på orgel, som mange har fått oppleve sammen med Carla Bley i Molde denne uka og Dave Stryker på gitar, et nytt og spennende bekjentskap, utgjør denne fine kvartetten.

Det ble nevnt innledningsvis at dette var musikk i Real Thing-land - Norges ukronede soul-jazz konger. Det kan likevel ikke settes noe likhetstegn mellom de to banda - Javon Jacksons variant er tildels mye løsere i fisken.

På programmet står i tillegg til mye eget stoff låter som egner seg utmerket til denne soul-jazz sjangeren, som f.eks. Zawinuls "Hippodelphia", Stevie Wonders "Don't You Worry 'Bout A Thing" og Al Greens "Love And Happiness".

Javon Jackson har utvikla seg til å bli en bandleder av godt merke allerede. Hyggelig er det også å se at han er i stand til å se i stadig nye retninger.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.